Precies 2 jaar geleden organiseerde Amsterdam Airport Schiphol het Airport Going Green Congres. Dit congres geldt als de meest vooraanstaande bijeenkomst op het gebied van duurzaamheid op luchthavens. Op dit congres introduceerde Ecotap de Solarbench® “Chill&Charge”.  De “Chill&Charge” behoort tot de zitbanken voorzien van geïntegreerde zonnepanelen die het opgevangen zonlicht omzet in schone electriciteit.

Tijdloos

Met het opladen biedt u een stukje service naar medewerkers en bezoekers. Zij kunnen gratis gebruik maken van de elektriciteit en tegelijkertijd een moment relaxen. Door de strakke vormgeving is de collectie modern en tijdloos. De combinatie van robuust beton en een hightech zonnepaneel geeft bovendien een mooi spanningsveld. De ruimte tussen de zonnecellen is transparant, waardoor de bank niet zo massief oogt en krijg je een bijzonder schaduweffect op de grond.

Aanrijbeveiliging

Ramkraken zijn aan de orde van de dag wanneer het gaat over inbraak. Vanwege de robuustheid van de Solar Bench® kan men gebouwen, eigendommen of andere objecten beschermen tegen inrijdende voertuigen. Naast duurzaamheid en vormgeving was voor Zestienhoven, het garanderen van veiligheid voor de bezoekers, de aanleiding om de Solarbench® voor de ingang van de airport te installeren.